Bahan A:
250g mentega tidak bergaram
150g gula aising
1 sudu teh esen vanila
25g susu pekat manis
1g garam
Bahan B:
300g tepung serbaguna
50g susu tepung
30g tepung jagung
Bahan C:
Duit siling coklat untuk hiasan
Cara-cara:
1. Pukul bahan-bahan A sehingga gebu dan ringan.
2. Bahan-bahan B diayak dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam bahan-bahan A sehingga menjadi doh.
3. Masukkan doh ke dalam beg biskut yang mempunyai lubang paip.
4. Paipkan doh di atas dulang pembakar yang telah digris dan letakkan bahan C di atasnya untuk hiasan.
5. Bakar Biskut Susu Mentega di dalam ketuhar pada suhu 1 80'c selama lebih kurang 20 minit.
Birthday Themed Event
Tak ada masa nak buat event tapi nak buat demi kebahagiaan anak-anak
Berikan kepada team caveidea event, kami boleh berikan sesuatu yang melebihi dari bajet anda!
Pm at top or SMS/Whatspp 018 2637833
No comments:
Post a Comment