Google+ Followers

Friday, May 31, 2013

Biskut Samprit Resepi


Bahan A:
250g mentega tidak bergaram
150g gula aising
1 sudu teh esen vanila
25g susu pekat manis
1g garam

Bahan B:

300g tepung serbaguna
50g susu tepung
30g tepung jagung

Bahan C:

Duit siling coklat untuk hiasan

Cara-cara:

1. Pukul bahan-bahan A sehingga gebu dan ringan.
2. Bahan-bahan B diayak dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam bahan-bahan A sehingga menjadi doh.
3. Masukkan doh ke dalam beg biskut yang mempunyai lubang paip.
4. Paipkan doh di atas dulang pembakar yang telah digris dan letakkan bahan C di atasnya untuk hiasan.
5. Bakar Biskut Susu Mentega di dalam ketuhar pada suhu 1 80'c selama lebih kurang 20 minit.

Order  pelbagai biskut 100 piece RM35 -RM40
 Delivery Area Klang Valley, Kuala Lumpur, Shah Alam, Puchong, Petaling Jaya, Sg Buluh
Whatsup/Line/Wechat/SMS 018 263 7833 (Cake) or PM http://www.facebook.com/caveidea
minimum order 200 pieces

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...