Google+ Followers

Dapatkan Resepi-Resepi Bakery Terkini dan Sedap, Laku Laris Di Pasaran, Percuma! Hantar Email anda

Friday, May 31, 2013

Biskut Samprit Resepi


Bahan A:
250g mentega tidak bergaram
150g gula aising
1 sudu teh esen vanila
25g susu pekat manis
1g garam

Bahan B:

300g tepung serbaguna
50g susu tepung
30g tepung jagung

Bahan C:

Duit siling coklat untuk hiasan

Cara-cara:

1. Pukul bahan-bahan A sehingga gebu dan ringan.
2. Bahan-bahan B diayak dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam bahan-bahan A sehingga menjadi doh.
3. Masukkan doh ke dalam beg biskut yang mempunyai lubang paip.
4. Paipkan doh di atas dulang pembakar yang telah digris dan letakkan bahan C di atasnya untuk hiasan.
5. Bakar Biskut Susu Mentega di dalam ketuhar pada suhu 1 80'c selama lebih kurang 20 minit.


Birthday Themed Event
Tak ada masa nak buat event tapi nak buat demi kebahagiaan anak-anak
Berikan kepada team caveidea event, kami boleh berikan sesuatu yang melebihi dari bajet anda!
Pm at top or SMS/Whatspp 018 2637833

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...