- 250g telur putih
- 250g gula caster
- 125 Gula icing
- 20g serbuk koko
Bahan-bahan:
- 1) Pukul telur dan masukkan gula hingga menjadi 'meringue' (Bahagikan kepada dua bekas setelah mencapai 'stiff peak')
- 2) Adunkan gula icing bersama serbuk koko
- 3) Gaulkan adunan gula icing dan serbuk koko ke dalam satu bahagian putih telur yang telah di pukul tadi
- 4) Masukkan ke dalam 'piping bag' lalu 'pipe' ke atas 'parchment paper'
- 5) Bakar di dalam oven (145C)
- Minyak untuk menggoreng
- *Gunakan meringue yang telah di bahagikan tadi
- 1) Panaskan minyak
- 2) Gunakan 2 sudu untuk membentuk meringue yang telah di bahagikan dua tadi, lalu goreng sehingga 'golden brown'
- Hidangkan bersama 3 sudu besar coklat yang telah di cairkan tadi semasa penyediaan Mousse
Cara-cara penyediaan:
Cara-cara penyediaan: Frite meringue
Rasa Susah Nak Buat Sendiri?
Order Blueberry Indulgence Cake Home Delivery Area Klang Valley, Kuala Lumpur, Shah Alam, Puchong, Petaling Jaya, Sg Buluh
Whatsup/Line/Wechat/SMS 018 263 7833 (Cake) PM http://www.facebook.com/caveid
No comments:
Post a Comment