Hari ini saya ingin kongsikan resepi kek karot. Kek ini boleh dibuat dengan mudah, untuk makanan sendiri atau dijual di kawasan berdekatan anda
450 gm lobak merah-di parut
255 gm tepung roti
1/4 st serbuk penaik
1/2 st soda bicarbonate-akak kurangkan
1/4 st 1 st cinnamon
390 gm gula castor-akak guna 370 gm
75 gm walnut cincang-akak guna 90 gm
4 biji telur
3/4 cawan minyak jagung 1/2 st garam
cara Tepung,serbuk penaik,soda bicarbonate di ayak dan ketepikan. Pukul telur hingga gebu Masukkan gula dan pukul hingga gula hancur Masukkan minyak jagung dan perlahankan speed Masukkan bahan yang di ayak Masukkan garam bila lobak merah dan walnut di masukkan. Gaul perlahan dengan spatula Alas acuan dengan kertas Tidak perlu sapu mentega Bakar dengan suhu 175 selama 40-45 min
250 gm cream cheese
60 gm mentega
130 gm gula icing 50 gm(akak guna 80gm)
walnut di bakar dulu dan kemudian di kisar
Pukul cream cheese hingga rata masukkan mentega dan gula Pukul lagi Kacau rata dan sapu pada kek.
Selamat Mencuba
sumber anymz mykitchen
No comments:
Post a Comment