Harap Maklum Sebarang Order

Whatsapp/SMS/Call +60132806029 (Saerah)

Meringue au chocolat - Dato' Fazley


    Bahan-bahan:

  • 250g telur putih
  • 250g gula caster
  • 125 Gula icing
  • 20g serbuk koko

    Cara-cara penyediaan:

  • 1) Pukul telur dan masukkan gula hingga menjadi 'meringue' (Bahagikan kepada dua bekas setelah mencapai 'stiff peak')
  • 2) Adunkan gula icing bersama serbuk koko
  • 3) Gaulkan adunan gula icing dan serbuk koko ke dalam satu bahagian putih telur yang telah di pukul tadi
  • 4) Masukkan ke dalam 'piping bag' lalu 'pipe' ke atas 'parchment paper'
  • 5) Bakar di dalam oven (145C)
  • Cara-cara penyediaan: Frite meringue

  • Minyak untuk menggoreng
  • *Gunakan meringue yang telah di bahagikan tadi
  • 1) Panaskan minyak
  • 2) Gunakan 2 sudu untuk membentuk meringue yang telah di bahagikan dua tadi, lalu goreng sehingga 'golden brown'
  • Hidangkan bersama 3 sudu besar coklat yang telah di cairkan tadi semasa penyediaan Mousse

Rasa Susah Nak Buat Sendiri?


Order Blueberry Indulgence Cake Home Delivery Area Klang Valley, Kuala Lumpur, Shah Alam, Puchong, Petaling Jaya, Sg Buluh

Whatsup/Line/Wechat/SMS 018 263 7833 (Cake) PM http://www.facebook.com/caveid

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...